Óvodánk bemutatása
Óvodánk bemutatása

Óvodánk Debrecen belvárosában, Szentlászlófalva csendes, családi és társas házas környezetében helyezkedik el. Hatalmas, parkosított udvarunk a szülők véleménye szerint „egy kis zöld sziget, mesekert”, ahová jó még benézni is.Intézményünkben nyolc tágas csoportszoba, fejlesztő,- logopédiai és só szoba, tornaterem található. Tornatermünk és udvarunk kiváló lehetőséget biztosít gyermekeink mozgásigényének kielégítésére, mozgáskészségének fejlesztésére. Épületünk földszintje akadálymentesített, alkalmas sajátos nevelési igényű- mozgás-és látássérült gyermekeink integrált nevelésének megvalósításához. Ezen SNI-s gyermekek fogadása prioritást élvez, és Alapító Okiratunk is tartalmazza.

Pedagógiai Programunkban kiemelten kezeljük a játék elsődlegességét, az egészséges életmód alakítását, környezetünk védelmét, a környezettudatos magatartás megalapozását, a tehetséggondozást, a hagyományápolást, az esélyegyenlőség biztosítását, a segítségnyújtást, a másság elfogadását, az empátia és a tolerancia alkalmazását. Munkánk során arra törekszünk, hogy az óvodánkba járó gyermekek nyugodt, szeretetteljes légkörben, boldogan nevelkedjenek, az élményközpontú, differenciált fejlesztésen alapuló, ugyanakkor az életkori sajátosságokat figyelembe vevő komplex nevelés megvalósítására.

A családokkal történő folyamatos együttműködéssel alapozzuk meg azokat a készségeket, képességeket, amelyek segítik a gyermekeink sikeres iskolakezdését. A szülőkkel történő partneri együttműködésre közösségi alkalmaink során teremtünk folyamatos lehetőséget: szüreti mulatság, adventi várakozás, kézműves alkalmak, nyílt napok, egészséghét, sportnap, stb.

Óvodánk többféle cím birtokosa, melyek tartalmát a mindennapi tevékenységeinkbe beépítve közvetítjük a gyermekek felé: Zöld Óvoda, Madárbarát Óvoda, Boldog Óvoda, Biztonságos Óvoda.

Büszkék vagyunk óvodánkra, az itt folyó pedagógiai munkára, az elért eredményeinkre, szakmai színvonalunkra, melyet Debrecen Megyei Jogú Város is elismert és „Debrecen Város Közoktatásáért Díjat” adományozta alkalmazotti közösségünknek 2019-ben.

Ebben az óvodában minden megvan, amire egy közösségbe kerülő gyermeknek szüksége van. Nagy szakértelemmel, és szeretettel teli pedagógusok, zöld környezet, fejlesztési lehetőségek, külön foglalkozások, családi rendezvények. Színes programokkal teszik élvezetessé a gyermekek napjait, melyekkel a tudásukat is bővítik. Ennek köszönhetően boldog óvodás éveket élünk meg, amiért nem lehetünk elég hálásak.


Büte Ildikó, Illyés Sándor

Gyermekemet szakmailag felkészült és felősségteljes pedagógusokra bízhatom, ami szülőként igencsak megnyugtató érzéssel tölt el. Érzékeny lelkületű kislányom empátiára, és -igényeihez mérten- kellő gyengédségre talál csoportunk falai között. Az óvónőink a tevékenységeket szerteágazóan, kreatív módszereikkel töltik meg, gyermekem nap mint nap új és lelkesítő élményeket szerez, miközben jól kezelik erős családi kötődéséből eredő alkalmankénti visszahúzódását is. Kérés nélkül részletes tájékoztatást kapok gyermekem óvodában töltött napjairól, csakúgy, mint testi-lelki fejlődésében bekövetkező változásokról. Különösen szimpatikus, hogy differenciált nevelés és az integráció itt nem csak hangzatos frázisok, hanem megtapasztalható valóság azokkal a gyermekekkel, akik kissé lemaradtak a fejlődésben, szívvel-lélekkel foglalkoznak (kutya-és mozgásterápiák, kognitív fejlesztések) azokat pedig akik az átlagosnál jobb képességűek, hagyják szárnyalni. Mindezt csak megköszönni lehet!


Papp Zsuzsanna Katalin

Én az óvodát „szerelem első látásra” választottam. A rengeteg klassz programba és a hatalmas csodaszép udvarba szerettem bele. De mára már az óvónők és az igazgatónő hatalmas rajongója lettem. Az, hogy tényleg ennyi gyerek és sűrű napi rutin mellett az óvónők képesek, tudnak, és akarnak is minden gyerekre egyesével nagy figyelmet fordítani, törődést nyújtani, le a kalappal előttük. Magánbölcsiből jöttünk az oviba, és az óvoda színvonala vetekszik a magánbölcsikkel. Az igazgatónő rugalmassága és munkája is tiszteletre méltó. Ezúton szeretném megköszönni az eddigi éveket és tényleg mióta ide járunk, mindekinek ajánlgatom az óvodát! 


Starzynski Nóra

A belváros szívében, tágas, parkos udvarral, színes-vidám csoportszobákkal várja gyermekeinket a Faragó Utcai Óvoda nap, mint nap. Az ide járó gyermekeket nyugodt, szeretetteljes, családias légkörben várják a szakmailag felkészült óvónők és a gondoskodó dadusnénik. A gyermekek élményekkel teli, játékosan sajátítják el az életkoruknak megfelelő tudásanyagot, önállóságukat támogatva készítik fel őket az iskolai életre. Az egészséges és környezettudatos magatartás megalapozása mellett lehetőség nyílik a játékos mozgás-anyanyelvi és értelmi fejlesztésre,hitoktatásra, miközben észrevétlenül sajátítják el a másság elfogadását és az egymás iránti tiszteletet. A gyermekek egyéniségét figyelembe véve, erősségeiket támogatva, gyengeségeiket fejlesztve segítik őket a kortárscsoport értékes tagjaként a társas szocializációban. Komplex nevelési módszerekkel a családokkal együttműködve biztosítja az óvoda a gyermekek egészséges testi-lelki fejlődését.


Dr. Cserpák Ildikó

Miért rajong a Kisfiam a Faragó Ovi Csigabiga csoportjáért? Talán azért, mert minden reggel tiszta, barátságos, jó hangulatú csoportszoba várja? Vagy mert tágas, árnyas, jól felszerelt, szépen karbantartott óvodaudvaron játszhatnak a gyerekek még a legmelegebb nyári napokon is? Vagy azért, mert minden nap történik valami izgalmas, valami érdekes. Egy új dalocska, mondóka, kézműveskedés, lábtorna, fejlesztő játék? Vagy mert minden évszakban nagyszabású óvodai rendezvények tartják izgalomban a gyerekeket? Őszi szüreti mulatság, adventi készülődés, farsangolás, gyermeknap. Számos városi programhoz csatlakozik aktívan az Óvoda, melyben minden gyerek, szülő egyaránt részt vehet.  Vagy egyszerűen azért, mert két tündéri, kedves, mosolygós, megértő, gyermekszerető óvónéni, aranyos dajkanéni és pedagógiai asszisztens várja minden reggel a kisgyerekeket? Én szülőként pedig azért szeretem a Faragó Ovit, mert a Kisfiam ennyire szeret óvodába járni. És látom, hogy az Óvodavezetés, a dolgozók mindannyian szívvel lélekkel az Óvoda sikeréért dolgoznak nap, mint nap."


Kiss Edit

A nagylányom három és fél csodás évet töltött ebben az óvodában, ezek után nem volt kérdés, hogy a kisfiamat is ide íratom be. Családbarát szellemiségű óvoda, ahol az óvónők, dadusok és gyógypedagógus szakmailag felkészült, igazi szeretettel és gondoskodással bánnak a gyermekekkel. Csendes környezetben, nagy és jól felszerelt udvaron játszhatnak a gyerekek, amely számos remek hangulatú ovis rendezvénynek is otthont ad.


Bocskay-Guba Zsuzsa

A mi kisfiúnk sajátos nevelési igényű, így került az óvoda egyik integrált kiscsoportjába. Nagyon nehezen indultak számára az első hetek, hónapok: minden nagyon új, ismeretlen, szokatlan volt, és emiatt tünetei is felerősödtek, súlyosbodtak. Az óvodapedagógusok, az asszisztens, a dajka azon volt, hogy segítsenek neki megszokni az új környezetét, és újra jól, biztonságban érezze magát. Ehhez sok-sok türelemre, szakértelemre, rugalmasságra, kreativitásra volt szükség.Kitartóan és szeretettel fordultak a kisfiúnkhoz, nyitottan a mi véleményünk felé, és mamár nyugodtan mondhatom, hogy ennél jobb helyre, és jobb szakemberekhez nem kerülhetett volna. A kisfiúnk imád óvodába járni, ragaszkodik az őt körülvevő pedagógusokhoz. Nagyon sokat fejlődött minden elmaradásában, hiszen ebben az oviban megteremtették azokat a lehetőségeket, hogy ne csak az egészségesen fejlődő gyerekek, hanem a speciális gyerkőcök is boldog óvodások lehessenek. Minden adott: biztonságos, szép csoportszobák, nagy udvar tele játékkal, fejlesztőszoba, kutyaterápia, gyerekcentrikus szakemberek. A Faragó Utcai Óvodában tényleg a gyermek az első.


Lókodi Emese

Ajánlás útján ismertük meg az ovit. Egy rendkívül kedves, segítőkész és befogadó közösségbe érkeztünk. Egész évben rengeteg színes program várja a gyermekeket, de a szülőket is. Mi minden tekintetben nagyon meg vagyunk elégedve. A kislányunk imád ide járni, és én is nagyon boldog vagyok, hogy ezt az ovit választottuk.


Szabó-Lukács Zita

Az óvoda választásánál fontos szempont volt, hogy homogén és kis létszámú csoportot találjunk kislányunk számára, ahol barátságos és nyugodt légkör veszi körül. Úgy gondolom, mindezt a Fraragó Utcai Óvodában megtaláltuk. A belvárosi elhelyezkedés ellenére nyugodt a környezet, az udvar tágas és árnyékos, rossz idő esetén tornaterem és sószoba áll a gyerekek rendelkezésére. Az óvodapedagógusok kedvessége és segítőkészsége nagyban megkönnyítette a beszokás folyamatát, kislányunk a mai napig nagy örömmel indul óvodába reggelente.


Rozs-Viski Gabriella

A nagyon rossz bölcsődei tapasztalat után, félelemmel vegyes izgalommal tekintettünk az óvodai évek elé.
Most már tudom, felesleges volt a szorongás, hiszen a város legjobb óvónői párosához került a kisfiunk. Azt hiszem kívánni sem lehetett volna Ildikótól és Dórikától szebb, jobb, kedvesebb óvónéniket, akik az első perctől kezdve a szívünkbe lopták magukat.
Hálásak vagyunk mindazért az áldozatos munkáért, melyet gyermekünk kiegyensúlyozott lelki és szellemi fejlődése érdekében tesznek nap mint nap, immár 4. éve.
Szeretünk Benneteket!
az Urszuly család

Az ember amikor a gyerekének óvodát választ igyekszik minden szempontot figyelembe venni és átgondolni. Nagyon tetszett hogy az óvoda egy csendes helyen, ugyanakkor a város központban helyezkedik el, külön csodálatos, hogy ilyen nagy az udvara ahol a gyerekek szép környezetben és jó levegőn tudják tölteni a napjaikat. A szülőknek fontos, hogy olyan szakemberekre bízzák a gyermeküket akik egész nap szeretettel, gondoskodással, tanítással, és maximális odafigyeléssel fordulnak a  feléjük. Ezek ebben az óvodában várakozáson felül teljesülnek is, és ezért minden reggel nyugodt szívvel hagyhatom itt a gyerekeimet.


Oláhné Nagy Noémi

Azt gondoljuk, hogy a legjobb döntést hoztuk meg akkor, amikor ezt az óvodát választottuk kislányunk számára. Az óvónők szeretetteljes légkört biztosítanak a gyermekeknek. A kislányom csoportja egy összetartó, szerető közösséggé alakult, ahol nincs kirekesztés. Sokat foglalkoznak a gyerekekkel, változatos szórakoztató programokat találnak ki nekik, pl: pizsama party. Kislányom csoportjából az iskolai felvételiket mindegyik gyerek nagyon jól szerepelt és ez nagyrészt nekik köszönhető. (Még dorgálni is olyan kedvesen tudnak…)


Pintye Éva

Ebben az óvodában a pedagógusok igazán szeretik a gyerekeket! Ennek bizonyítéka, hogy kislányom, aki ezelőtt semmilyen intézménybe nem járt, itt egyből otthon érezte magát. Még soha nem tiltakozott, hogy oviba menjünk, sőt, nagy lelkesedéssel szalad be mindig, és alig akar hazajönni, az óvónéniket is mindig megöleli búcsúzáskor. Természetesen otthon is gyakran kell óvodásat játszani... A szeretet pedig a legfontosabb dolog, amitől egy óvoda jól működhet.


Gellén Sára